Szeretetet nem vásárolhatsz, de kézzel készített csodát igen. Az pedig majdnem ugyanaz.

Kérdése van? Hívjon minket! +36203331647

Mézeskalács emberke - fülbevaló
Mézeskalács emberke - fülbevaló
2 200 Ft

Mézeskalács emberke - fülbevaló

Mézeskalács emberke - fülbevaló
Mézeskalács emberke - fülbevaló
Mézeskalács emberke - fülbevaló
- kb. 2,5 x 3 cm-es
- nikkelmentes golyós akasztó
Raktáron
2 200 Ft
Részletek
Harapnivalóan kedves, könnyű fülbevalók, melyek felidézik a karácsony hangulatát. Viselheted őket a szent napon, de bármikor, ha megidéznéd ezt a szeretetteljes hangulatot.

Nálunk otthon nagy hagyománya van a mézeskalács sütésnek, a gyerekek már egészen pici koruk óta szaggatják, diszítik a mézeskalács figurákat. Leginkább a potyadékot, utolsó darabokat kedvelték, amiket már nem szaggatóval formázhtak, hanem csak maguk apró kezével formáztak valamilyen alakot.
Legtöbbször valahogy mégis mindig valamilyen emberke forma készült, sikeredett. De volt kalóz jellegű, kicsit mackósabb, vidámabb vagy szomorúbb figura is.

Tudtad, hogy a mézeskalács süti a középkori Európába vezethető vissza, ahol a gyömbér ízű édességek és sütemények népszerűvé váltak.
A mézeskalács, egy gyömbérrel, fahéjjal, szerecsendióval és más fűszerekkel készült édes és fűszeres sütemény koncepciója valószínűleg a Közel-Keletről származik, és a keresztes hadjáratok során kereskedelmi utakon jutott el Európába.

A mézeskalács kezdetben a képzett pékek specialitása volt, és gyakran vásárokhoz, fesztiválokhoz és különleges alkalmakhoz kapcsolták. A 16. században vált népszerűvé Németországban, és széles körben elterjedt a formált mézeskalács készítésének hagyománya, beleértve a figurákat és állatokat.

A mézeskalács ember, mint szereplő története azonban úgy vélik, hogy a 19. század elején, elsősorban Angliában keletkezett. A mézeskalács ember történetének legkorábbi ismert változata 1875-ben jelent meg nyomtatásban a St. Nicholas Magazine-ban, egy népszerű amerikai gyermekmagazinban. A történet egy mézeskalács ember történetét meséli el, aki életre kel, megszökik a különféle üldözők, köztük az állatok és az emberek elől, és végül okosan hangszerelt módon ér véget.

A mézeskalács ember népszerű szereplőjévé vált a gyermekirodalomban és a gyermekkultúrában, és szilárdan meghonosodott az ünnepi időszakban a mézeskalács ember alakú sütik készítésének hagyománya. A mézeskalács ünnepi alkalmakhoz való társítása, különösen karácsonykor, az évek során megmaradt, a mézeskalács sütése és díszítése pedig a világ számos háztartásában dédelgetett ünnepi hagyománnyá vált.
Adatok
teljes hossz
3 cm
szín
barna
típus
ékszergyurma
felfüggesztés
akasztós