Szeretetet nem vásárolhatsz, de kézzel készített csodát igen. Az pedig majdnem ugyanaz.

Kérdése van? Hívjon minket! +36203331647

Blog

Mit készíthetünk nagyi kockából?

2023.07.21 18:42
Mit készíthetünk nagyi kockából?

Ha horgoltál valaha, biztosan találkoztál már te is a nagyikocka (granny square) kifejezéssel. Egy kis izelítőt szeretnénk nyújtani, mennyi minden készülhet ezekből horgolt négyzetekből.

Legegyszerűbb módja a négyzetek felhasználásának, ha összevarrod őket és kész is egy nagy takaró. A négyzeteknek még egyformának sem kell lenni, lehet variálni a kisebb-nagyobb darabokat.

Vannak olyan országok, ahol előnyben részesítik a kötött, horgolt konyharuhákat. Egy-egy ilyen horgolt nagyinégyzet tökéletes lehet erre a célra is.

Sokan készítenek ruhadarabokat, kabátot, sálat, kendőt, még nyári toppokat, kesztyűket, cipőket is a nagyi négyzetekből.

Külböző lakásdekorációs négyzetek is készülhetnek: poháralátét, kozmetikai arclemoso, faldísz, párnahuzat, ágytakaró, függöny, lábtörlő...

Az sem ritka, hogy a kész négyzetekből táska lesz, varrott belsővel vagy ha a fonal vastagsága megegedi, akár belső nélkül is.

Mi leginkább táskát és ékszert készítünk ezekből a színes négyzetekből. Amik persze sokszor nem is négyzetek, mert a négyzethez hasonló horgolt pálcasorral akár kör, hármszög, hatszög is készíthető.

Horgold meg az első saját nagyi négyzeted követve videónkat:
How to Crochet Granny Square - Basic Crochet Tutorials - Basic Square

Válogass az általunk horgolt mini négyzetek között. Találd meg a ruhádhoz, táskádhoz, szemedhez legjobban illő formájú, színű horgolt fülbevalót:

Dart Design Horgolt Fülbevalók